Stöner е проект на Brant Bjork и Nick Oliveri, основатели на стоунър рок легендата Kyuss, с барабаниста Ryan Güt (от соловата група на Bjork).

Те наскоро издадоха фантастичен нов албум, „Totally…​​“ чрез Heavy Psych Sounds. Групата реши да продължи и записа още едно EP, насрочено за издаване на 24 февруари 2023 г.

„По време на записа на „Totally…​​,​’​ се забавлявахме и музиката не спираше да звучи, така че решихме да направим и още едно EP. Гостите Mario Lalli в „Stöner Theme“ и Greg Hetson (Circle Jerks / Bad Religion) в нашата версия на класиката на Motörhead/Pink Fairies „City Kids“ правят това EP изключително сладко“

Любовта на Stöner към техните ранни вдъхновения (групи като Blue Öyster Cult, Kiss, Ramones, Blue Cheer, Misfits, Black Flag, The Stooges, MC5) води до големи, забавни, напечени от слънцето рифове, които могат да се движат ниско и бавно, но след това да се спуснат и да преминат бясно на червен светофар. На живо, това е група за магнетизма между играчите, груува, доброто настроение и направо гадния рокендрол… Stöner са майстори в занаята си.

Stöner “Boogie To Baja”

1. STÖNER Theme (Baja Version)
2. City Kids
3. Night Tripper vs No Brainer
4. It Ain’t Free
5. Boogie To Baja