Stöner споделиха новата песен “It Ain’t Free” от предстоящото си EP “Boogie to Baja“, което излиза на 24 февруари.

Включващото 5 песни EP ще бъде третото издание на стоунър рок супергрупата, състояща се от бившия вокалист на Kyuss Brant Bjork, бившият член на Kyuss и Queens of the Stone Age Nick Oliveri и барабаниста Ryan Güt.

“It Ain’t Free” е с различно звучене от типичния за бандата стил. Тук Bjork и Oliveri се връщат към хардкор пънк корените си и в резултат песента е с продължителност под 3 минути, което доказва, че Stöner могат да си играят със скоростта на свирене, когато пожелаят.

Аз и Nick си разменяхме хардкор пънк албуми, когато бяхме… млади пънкари! Все още обичаме олд скуул хардкора. Този, който те кара да искаш да се включиш в погото. It Ain’t Free е нашите корени и е 100% Stöner!“, каза Bjork за песента в прессъобщение.

Stöner продължават да работят на високи обороти след сформирането си през 2020 г. “Boogie to Baja” ще бъде третото издание на триото в рамките на тези три години и е продуцирано от Yosef Sanborn. В EP-то участват също Mario Lalli (Fatso Jetson, ex-Yawning Man) и Greg Hetson (Circle Jerks, ex-Bad Religion).

Stöner “Boogie To Baja”

1. STÖNER Theme (Baja Version)
2. City Kids
3. Night Tripper vs No Brainer
4. It Ain’t Free
5. Boogie To Baja