Отбелязвайки 60-ата годишнина на групата, The Rolling Stones ще бъдат отличени в комплект от 12 специални марки от Royal Mail.

Основният набор от осем марки на поредицата представя рок иконите на различни места по света през цялата им прославена кариера, като лондонския Хайд парк през юли 1969 г., Дюселдорф, Германия, през октомври 2017 г., и Токио, Япония, през март 1995 г.

Трябва да се отбележи, че една от осемте марки показва покойния барабанист на групата, Charlie Watts (който почина през август 2021 г., на 80 години), на сцената в Дюселдорф, Германия, през октомври 2017 г.

В изявление за пресата ПР директорът на Кралската поща Дейвид Голд каза: „Малко групи в историята на рока са успели да изградят толкова богата и обширна кариера като тази на The Rolling Stones. Те създадоха едни от най-емблематичните и вдъхновяващи албуми в съвременната музика, с революционни изпълнения на живо.“

Включвайки се в тази нова колекция, The Rolling Stones стават едва четвъртата група, удостоена от Royal Mail със специална емисия на марки – първите три са The Beatles през 2007 г., Pink Floyd през 2016 г. и Queen през 2020 г.

Марките, както и широка гама от колекционерски артикули със специалните изображения, са достъпни за предварителна поръчка от днес (11 януари) и ще бъдат пуснати в обща продажба на 20 януари чрез Royal Mail.