През миналия месец Vicky Cornell и нейните деца, Toni и Christopher, от името на The Chris Cornell Estate съвместно с UMe, издадоха „No One Sings Like You Anymore: Volume One“, избраната от Chris Cornell колекция от 10 кавъра, които приживе той лично е избрал и подредил, за да почете изпълнители и песни, които са го вдъхновили.

Говорейки пред “The Rizzuto Show” по радиостанция 105.7 The Point, Вики сподели, че ще бъде издадена още много музика от Chris. „Има том втори“, каза тя в интервюто. “Това, което прави първата част специална е, че Chris го мастерира, той го секвенира – това всичко е Chris от началото до края. А вторият беше мастериран, но не и подреден. И тогава, защото той беше просто толкова плодотворен изпълнител, благословени сме, защото ни е оставил много музика. Не в напълно завършен вид, но има достатъчно за работа и подписът на Cornell е навсякъде. Така че това е наистина специално. Ще имаме още много музика. “

Записан от Chris през 2016 г., „No One Sings Like You Anymore: Volume One“, който е последният му напълно завършен студиен албум, включва неговите версии на „Watching The Wheels“ на John Lennon, „Sad Sad City“ на Ghostland Observatory, “Jump Into The Fire” на Harry Nilsson, „You Don’t Know Nothing About Love” на Carl Hall, „Showdown“ на Electric Light Orchestra, „To Be Treated Rite“ на Terry Reid, „Stay With Me Baby“ на Lorraine Ellison (първоначално включен в сериала на HBO „Vinyl”), “Get It While You Can“, популяризиран от Janis Joplin, и нов студиен запис на “Nothing Compares 2 U“, написана от Prince. Кавърът на Chris на “Patience” на Guns N’ Roses, който излезе на рождения му ден миналата година и му спечели първия самостоятелен Billboard No. 1 в класацията за Mainstream Rock Songs, също е включена в албума.

Всички инструменти в „No One Sings Like You Anymore“ са изсвирени от Chris Cornell и Brendan O’Brien, които продуцират и смесват албума. Албумът ще излезе на 19 март на физически носител и е наличен за предварителна поръчка тук.

Cornell беше намерен обесен в стаята си в хотел MGM Grand Detroit през май 2017 г., след шоу на Soundgarden във Fox Theatre. Тялото му е намерено скоро след като той е говорил с „неразбираем“ глас на жена си по телефона. По-късно бе потвърдено, че смъртта му е в следствие на самоубийство.

През декември 2019 г. Vicky заведе дело срещу останалите членове на Soundgarden Kim Thayil, Matt Cameron и Ben Shepherd, като твърди, че групата дължи на имението на Cornell стотици хиляди долари неплатени възнаграждения и права върху седем неиздадени записи, направени преди смъртта на певеца през май 2017 г.

В отговор на исковата молба на Вики, Thayil, Cameron и Shepherd твърдят, че „не притежават“ собствената си „творческа работа“, и твърдят, че „Vicky Cornell притежава единствените съществуващи записи от последните песни на Soundgarden, които включват инструменталните части и вокалите на Chris Cornell. Всички членове на групата са работили съвместно по тези финални парчета, а Вики сега претендира за собственост върху последния албум Soundgarden.