На 7,8 и 9 юли Южен парк 2 посреща хиляди хора, които ще споделят магията на джаза за седма поредна година

Броени часове ни делят от седмото издание на фестивала А to JazZ! На 7, 8 и 9 юли в Южен парк 2 ще посрещнем едни от най-добрите световни и български джазмени. Фестивалната програма ще бъде открита в 18:00 часа, а след края на концертите на хедлайнерите, емоцията A to JazZ ще се пренесе на джем сешъните в бар Caché, на метри от фестивалния парк.
В петък А to JazZ ще стартира с дебюта на Биг Бенда към Катедра “Поп и джаз изкуство” под ръководството на един водещите джаз изпълнители в България – Михаил Йосифов. Веднага след тях, в 19:00 часа, на сцената ще се качи испанският оркестър Mastretta, а в 20:00 часа ще се насладим на най-красивите ромски песни с джаз аранжименти. Вечерта ще завърши с хедлайнерите Dirty Loops, които точно в 21:00 часа ще ни завладеят с музиката си по начин, по който никой не го е правил досега.
Втората фестивална вечер ще ни запознае с младата фънк и фюжън група от Австрия FunkXpress, която ще направи своя дебют на сцената на A to JazZ точно в 18:00 часа. Фънк вълната ще бъде поета от Ангел Ковачев, който ще представи заедно с бандата си своята авторска музика в 19:00 часа. Веднага след това Jazzanitza ще ни изненадат с комбинация от съвременен джаз и българска народна музика, а в 21:00 часа посрещаме хедлайнера с пет награди Грами – Robert Glasper Experiment.
Третият последен ден от A to JazZ ще започне с модерен джаз на високо европейско ниво в изпълнение на формацията Uvira/Bruno/Hafizi. В 19:00 часа свежото попълнение на българската сцена Dorothy Takev ще ни поднесе палитра от музикални стилове, последвана от словашкия квартет на Lukas Oravec, които ще споделят музиката си с публиката на A to JazZ в 20:00 часа. Финалът ще бъде поставен от неуморната енергия и величие на една от най-значимите фигури на световната джаз сцена – Christian McBride, който ще представи своя нов проект New Jawn.

Във фестивалната програма са включени още детската образователна програма A to JazZ KIDS, посветена на най-малките почитатели на музиката в събота и неделя от 10:30 ч. В рамките на фестивалната зона ще ви очакват още пъстър арт-базар, специален A to JazZ & Rush щанд с официален мърчандайз, както и разнообразие от напитки и храни, които вече могат да бъдат поръчани бързо и лесно, докато се наслаждавате на любимия си фестивал, благодарение на Speed.bar. Иновацията, разработена от еPay.bg, ще направи своя дебют по време на фестивала благодарение на генералната подкрепа на Visa.

Фестивалът се организира с подкрепата на Фондация “Америка за България”, Министерство на културата, посолствата на Кралство Испания и Република Словакия, и е част от Календара на културните събития на Столична община. Негов почетен патрон е г-н Елен Герджиков – председател на Столичния общински съвет. Повече информация, детайли и новини около фестивала следете на http://www.atojazz.bg/ и Фейсбук страницата на фестивала.