Bastille споделиха нов сингъл, наречен “Shut Off The Lights” – можете да го чуете по-долу.

Песента е пореден сингъл от предстоящия четвърти албум на групата “Give Me The Future“, който пристига на 4 февруари. Продължава от предишните сингли “No Bad Days“, “Distorted Light Beam“, “Thelma + Louise” и заглавната песен на записа.

„”Shut Off The Lights” призовава да спрете да се страхувате за бъдещето с човека, до когото лежите“, обясни фронтменът Dan Smith. „Става дума за интимност и физическа връзка, отхвърляне на притесненията ни за живота и бъдещето, за изключване от всичко това, за да присъстваме наистина. Това е забавен, истински, човешки момент в средата на този голям албум.”

Той продължава: „Но също така, това е песен, която напомня на „Graceland“ на Paul Simon и много музика, която обичаме. Това ни накара да искаме да танцуваме из студиото и е невероятно забавно да я свирим на живо.” Bastille ще представят „Give Me The Future“ по време на голямо турне в Обединеното кралство през април.

Dan Smith и компания ще направят и един интимен концерт в лондонския театър Earth на 2 февруари. Специалното представление се провежда като част от поредицата от концерти BRITs Week 2022 в помощ на War Child.

Междувременно Smith разкри, че работи по нови проекти в „областта на филмите и телевизията“. Това идва, след като певецът направи своя режисьорски дебют с вдъхновеното от научнофантастични филми видео за „No Bad Days“.

Bastille: “Give Me The Future

1. Distorted Light Beam
2. Thelma + Louise
3. No Bad Days
4. Brave New World (Interlude)
5. Back To The Future
6. Plug In…
7. Promises (by Riz Ahmed)
8. Shut Off The Lights
9. Stay Awake?
10. Give Me The Future
11. Club 57
12. Total Dissociation (Interlude)
13. Future Holds (feat. BIM)