2016 е рекордна година за регистрацията на патенти

Canon, лидер в решенията за работа с изображения, отново е японската компания с най-много патенти в САЩ. Според класацията на IFI CLAIMS Patent Services, японската компания е и топ 3 сред глобалните лидери в иновациите през 2016 г.

IFI CLAIMS® Patent Services всяка година обявява компаниите с най-голям брой регистрирани патенти. 2016 г. е рекордна за регистрираните патенти като броя им достига 304 126. IBM отново е на първото място, което компанията държи през последните 24 години, с 8 088 патента. Останалите топ пет компании са непроменени от 2015 г. – Samsung на 2-о място, следвана от Canon, Qualcomm и Google.

Всички патенти в топ 50 са създадени от компании от само 11 страни. САЩ има 41% от всички патенти, следвани от Япония с28%, Южна Корея с 15, Тайван 4% и Германия и Китай съответно с 2.6 и 2.5 процента. С по 17 компании, САЩ и Япония са на първите две места по брой компании в топ 50, а азиатските компании вече са повече от половината от най-добрите 50 с 26 компании.

Като част от развойната си дейност, Canon активно регистрира патенти в множество страни и региони, според бизнес стратегията си и продуктовите и технологични тенденции. САЩ със своите множество високотехнологични компании и голям пазар е особено важен регион по отношение на бизнес експанзия и технологични партньорства и японският иноватор е сред първите пет на компаниите с най-много патенти през последните 31 години.

Технологичната иновация продължава да бъде висок приоритет за Canon и важна част от корпоративната ДНК. Компанията непрекъснато инвестира в развитието на голям кръг продукти, решения и услуги и чрез много близка работа между подразделенията за технологии и интелектуална собственост, компанията цели да подобри не само своите технологични способности, но и правата си за интелектуална собственост.

IFI CLAIMS Patent Services е една от най-старите и уважавани анализатори на патенти в САЩ и света. Повече от 60 години компанията следи данни за патенти в САЩ, Европа, Япония и Китай.

Илюстрации на Canon иновации може да откриете на следния линк: https://goo.gl/ZMwNIs

Топ 50 от най-иновативните компании може да откриете на следния линк: http://www.ificlaims.com/index.php?page=misc_top_50_2016