Днес Canon Европа представи новият си модел фотоапарати от серията PowerShot G – флагманът PowerShot G1 X Mark III. Моделът успява до този момент най-добре да съчетае високо качество на изображенията, осигурено от EOS технология и компактен, осезаемо по-малък размер от този на предшественика си. Това го прави подходящ както за професионалисти, така и за любители фотографи.

Фотоапаратът e наследник на G1 X Mark II. Въпреки малкия си размер, PowerShot G1 X Mark III разполага с APS-C сензор, с който улавят снимки с размер от 24 мегапиксела. Този сензор, в комбинация с отлично създаденото х3 оптично приближаване на обектива и DIGIC 7 процесора, прави камерата подходяща за снимки практически във всякакви условия. За бързия и точен фокус се грижи Dual Pixel технологията на Canon, а стабилизацията помага да се снима с до 4 стопа по-ниска скорост. Централно разположеният електронен визьор с висока разделителна способност, автофокус с докосване и плъзгане по подвижния сензорен дисплей плюс вдъхновена от EOS ергономичност, допълват качествата на новия апарат.

Всички тези технически характеристики правят фотоапарата изключително подходящ за стрийт фотография и улавяне на всякакви други моменти от динамичното ежедневие. Апаратът е компактен и пригоден за заснемане на движещи се обекти, фокусира бързо и изключително точно. По този начин дори и от места с висок контраст като закрити помещения, където детайлите, яснотата и ниският шум от странични изображения са от решаващо значение, до местата с нисък контраст, като мъглив ден, PowerShot G1 X Mark III може да покаже отличен резултат.

Иновативните характеристики на PowerShot G1 X Mark III, комбиниращ високо качество на изображението и компактен размер, се простират и върху формата и параметрите на фотоапарата. Флагманът тежи едва 399 грама, по-тънък е с 14.8 mm от предшественика си и като цяло е с 16% по-малък като размер – което го прави доста удобен за пренасяне и чудесен спътник на пътешественика. Характеристиките му могат да бъдат допълнени с Full HD 60 кадъра в секунда видео запис, Bluetooth и Wi-Fi връзка със смартфон, както и зареждане през USB порт. Времето за снимки също е удължено, благодарение на технологията PowerShot G1 X Mark III’s Eco Mode, която позволява на батерията да издържа с 25% повече време.

 

За Canon Европа  

Canon Европа е регионалното EMEA подразделение на Canon Inc., глобален доставчик на технологии и услуги за работа с изображения и една от най-известните и обичани марки. Canon Европа извършва дейност в 120 страни и има 19 000 служители в региона и допринася за около 1/3 от приходите на Canon.

Основана през 1937 г., Canon e водеща марка при работата с изображения през изминалите 80 години и е отдадена да помага на хората непрекъснато да преоткриват какво е възможно да постигнат чрез изображенията. От фотоапарати до професионални принтери, от бизнес консултиране до технологии за здравеопазването, Canon обогатява живота на хора и бизнес организации чрез иновации при работа с изображения.

Canon допринася за позитивната сила на технологиите и услугите за изображения. Чрез своя принос към околната среда и обществото на нашите служители и продукти, ние демонстрираме нашата отдаденост към философията ни Kyosei: живот и съвместна работа за общото благо.

Повече информация за Canon Европа може да откриете на: www.canon-europe.com