Canon, световен лидер в решенията за изображения, представи днес два дългоочаквани фотоапарата. Това са EOS 6D Mark II, предназначен за страстни любители и професионални фотографи и EOS 200D, специално за начинаещите ентусиасти, търсещи своя първи фотоапарат.

И двете нови предложения са от актуалните DSLR фотоапарати и включват последно поколение технологии на Canon. Създадени са съобразно динамиката и нуждите на съвременните потребители и възможността им да споделят и да разказват повече истории.

Canon EOS 6D Mark II – характеристики и технологии

DSLR с пълноформатен сензор, притежаващ последно поколение технологии на Canon, EOS 6D Mark II е създаден за тези фотографи, които искат да издигнат творчеството си на следващо, по-високо ниво. Той е наследник на EOS 6D, продуктивен DSLR фотоапарат с пълно-форматен сензор подходящ за разнообразни фотографски задачи, от пътуване до портрети.

С прецизността на EOS 6D Mark II, фотографите имат увереността да снимат без да се притесняват за светлинните условия и да се концентрират върху творческите си идеи и да ги изразяват по впечатляващи начини. Компактен и лек DSLR с пълно-форматен сензор, той е устойчив на прах и влага и е идеален за ежедневно снимане, удовлетворявайки нуждите на потребителите с високата си продуктивност.

Фотоапаратът е с подобрени възможности за снимане, допълнителен контрол и гъвкавост за постигане на по-добри резултати. Със своя нов пълно-форматен сензор, DIGIC 7 процесор, 45-точкова авто-фокусна система и технология DualPixel CMOS AF, EOS 6D Mark II предлага изображения с най-високо качество и удовлетворява нуждите както на професионалистите, така и на любителите.

Новият 26,2 мегапикселов сензор на EOS 6D Mark II предлага на потребителите на EOS 6D и на EOS DSLR-и с APS-C сензор ненадминато качество на изображението и подобрена производителност. Високият му динамичен обхват осигурява изключителна ширина на експонацията и осигурява на потребителите по-широки граници при снимане при ярка светлина. Подобрената чувствителност ISO 40 000, разширяема до 102 400, позволява на документалните фотографи да заснемат сцени дори и в най-тъмните нощи, с увереност, че всички детайли ще бъдат запазени. Оборудван с най-новия DIGIC 7 процесор, технологиите в EOS 6D Mark II създават висококачествени файлове директно от фотоапарата.

С EOS 6D Mark II потребителите могат да прилагат повече контрол върху творческата си визия, благодарение на 45-точковата авто-фокусна система, която може да бъде персонализирана и да осигури по-прецизно проследяване. Изборът на EOS 6D Mark II дава на потребителите възможността да улавят трудни сценарии с бързо и спонтанно движение, като например булка и младоженец, слизащи по стълби, покрити с конфети. Портретите при оскъдна светлина са перфектни, благодарение на новата авто-фокусна система, която притежава способността прецизно да фокусира върху обектите дори при най-слабото осветление.

Фотоапаратът е първият EOS с пълно-форматен сензор, който притежава вградена 5-осова стабилизация при снимане на видео, която компенсира разклащането при снимане от ръка и в движение. Подвижният сензорен LCD екран позволява на потребителите да фокусират с докосване на екрана и да го въртят при заснемане на необичайни перспективи или при снимане в тълпата. Той е и първият фотоапарат Canon, който притежава режим 4K time-lapse видео и интервалометър за повече разнообразие при снимането на филми. Да бъдеш творец е още по-лесно, а снимането на видео в резолюция до 4К е идеално при снимане на брилянтни звездни пейзажи.

EOS 6D Mark II предлага още по-умна свързаност и разполага с Wi-Fi и Bluetooth® за постоянна връзка. Потребителите получават повече гъвкавост при прехвърляне на снимки към смарт устройства за споделяне на своята работа и ускоряване на работния процес. Възможностите му позволяват на фотографите да управляват фотоапарата от своя смартфон и да снимат снимки и видео от разстояние – за тези, които се притесняват да не обезпокоят обекта с движението си, например при снимане на пеперуда. Вграденият GPS записва местоположението и прави хроника на местата, където сте създали историите си.

https://www.youtube.com/watch?v=D7-TlkGeQTc

Canon EOS 200D – характеристики и технологии

Canon EOS 200D е специално създаден за динамичните личности, търсещи стилен, лек и лесен фотоапарат и желаещи да споделят истории от всеки момент от живота си. От Canon казват, че независимо дали потребителите снимат залез над Тадж Махал или своето семейство и приятели вкъщи, компактният размер на EOS 200D го прави достатъчно добър избор за всяка ситуация.

Фотоапаратът е най-лекият в DSLR света на Canon с подвижен екран, разполага с най-новите технологии от 2017 г. и притежава функциите на фотоапаратите от високия клас на Canon. От сенките до светлите зони и със зашеметяваща резолюция, EOS 200D дава контрол върху дълбочината на остротата, за да се постигнат красиви дефокусирани задни планове.

С най-бързия в света Dual Pixel CMOS Auto Focus, EOS 200D фокусира бързо и прецизно, така че обектите да бъдат възможно най-детайлни. Новият APS-C сензор е с подобрена чувствителност при ниска осветеност за красиви снимки, дори когато слънцето залезе и се покажат звездите. Фотоапаратът разполага и с най-новия процесор DIGIC 7 на Canon. Мозъкът на EOS 200D автоматично оптимизира настройките във всяка ситуация, правейки лесно заснемането на фотографии с високо качество и с намален шум.

EOS 200D притежава както визьор, така и подвижен сензорен екран, което е предимство за тези, които избират своя пръв DSLR. С лесното превключване между визьор и екран, хубавата снимка може да бъде уловена във всеки един момент, а възможностите на сензорния екран осигуряват лесен и удобен преход от смартфона към фотоапарата. Като първия DSLR на Canon, който разполага с режим „селфи”, EOS 200D може да прави изглаждане на кожата и размазване на фона за пристрастените към Instagram. Съвместимостта със смартфони и наличието на Wi-Fi и Bluetooth® позволяват бързо споделяне в движение на висококачествени снимки в социалните мрежи с помощта на приложението Canon Camera Connect.

EOS 200D притежава също така интуитивен интерфейс, който обяснява функциите на потребителите, докато снимат. Лесният визуален гид дава съвети, обяснявайки какъв ефект върху снимката ще има промяната на дадена настройка. При желание тази функция може да бъде изключена.