Престижните награди EISA отново затвърдиха авторитета на бранда при професионалните и при любителските фотоапарати

За четвърта поредна година фотоапарати на Canon бяха определени като най-добри в сектора, което затвърди позициите на компанията в бранша. Престижният конкурс на EISA тази година отличи три модела на компанията – EOS 5D Mark IV е определен като ‘EISA Professional DSLR Camera 2017-2018’, EOS 77D е награден за ‘EISA Consumer DSLR Camera 2017-2018’, а обективът Canon EF 16-35mm F2.8L III USM получи признание за ‘EISA Professional DSLR Lens 2017-2018’

Огледално-рефлексните (DSLR) апарати са все по-предпочитани както от професионалисти, така и от любители. Сред неоспоримите им предимства са високото качество на изображенията, динамичната скорост,  прецизността на визьора и възможността да се получи качествена снимка при недостатъчно добре светлинни условия. От представителството на Canon коментираха: “Това е още едно признание за компанията и за това, което предоставяме – възможността потребителите да представят по най-добрия начин своята история, отключвайки по най-добрия начин потенциала им да снимат. И тази обратна връзка за фотоапаратите ни е призание за усилията ни да стимулираме фотографите по света да откриват, хващат и споделят уникалните си истории“.  Единият от отличените модели – Canon EOS 5D Mark IV – е инструмент на много професионални фотографи от цял свят. В сравнение с предшественика си, фотоапаратът е увеличил значително качеството на снимките с по-висока разделителна способност и по-широк динамичен диапазон, а автофокусът става много по-чувствителен. Функцията за видео също е подобрена с качествен 4K запис и бърз автофокус в режим live view. Прогнозите са, че Canon EOS 5D Mark IV ще остане водещ в този клас и през следващите няколко години.

Canon EOS 77D, който е по-скоро любителски фотоапарат, притежава много ключови характеристики от полупрофесионалния EOS 80D. Сензорът CMOS от 24,2 MP постига повече от задоволителен динамичен диапазон. Голямо предимство е и Dual Pixel CMOS AF технологията, която позволява много бърз и гладък автофокус по време на видео заснемане и режим live view. В комбинация с STM или Nano USM обективи автофокусът става почти безшумен. Фокусирането през визьора също е значително подобрено с 45 AF точки от кръстосан тип.

И тъй като добрият DSLR се нуждае от прецизен обектив – обективът Canon EF 16-35mm F2.8L III USM е очакван от много професионални фотографи. Той е по-добре построен от предшествениците си и дава удивителна рязкост върху цялото изображение дори при пълно отваряне на блендата (f/2.8). При 16 мм превъзхожда много ултра-широкоъгълни обективи от висок клас. Canon EF 16-35mm F2.8L III USM е създаден за ежедневна професионална употреба и осигурява качество на изображението, което ще задоволи и най-взискателните потребители.