Chrysta Bell, дългогодишната музикална партньорка на David Lynch, е на европейско турне с песните от втория си пълнометражен албум “We Dissolve”, който излезе на 9 юни (AWAL/Kobalt Music Recordings).

Софийската дата от турнето й е 17 ноември (от 21:00ч. в “Sofia Live Club”), а огромната чест да организира първия й концерт в България се пада на платформата „Аларма Пънк Джаз“ на БНР в партньорство с EpayGo и sluchka Ltd.

Албумът “We Dissolve” е записан в Бристъл (Великобритания). Продуцент е носителят на наградата „Mercury“ John Parish (помните брилянтната му работа по албума на PJ Harvey “Let England Shake”), а в записите на песните гостуват легенди от категорията на Adrian Utley от Portishead, клавиристът Geoff Downes (Asia, Yes) и китаристът на Sunn O) Stephen O’Malley. Да кажем, че “We Dissolve” е поп албум с елементи на соул, рок и джаз, разбира се, е малко. В 10-те песни тук има и трип-хоп атмосфера, и инди/дарк-поезия, и онази особена (почти) филмова ефирна меланхолия, която с която свързваме музиката на Chrysta Bell от предишните й издания.

В станалите вече класически издания на Chrysta Bell – дебютния й албум This Train (2011) и ЕР-то й Somewhere In The Nowhere (2016) съавтор и продуцент е самият David Lynch, с когото тя продължава да работи и като част от актьорския екип на третия сезон на „Twin Peaks“ (в ролята на специален агент Тами Престън). Иначе съвместната работа на двамата творци датира още от знаковата песен Polish Poem от филма Inland Empire (2006).

За Chrysta Bell Lynch казва, че е „не само убийствен артист“, но и че „притежава голяма интуитивна способност да улавя настроението и да открива мелодии, които са наистина вълнуващи“. И добавя: „Когато за първи път я видях на сцената, си помислих, че е извънземна. Най-красивата инопланетянка въобще“.

Кариерата на Chrysta Bell започва на 18-годишна възраст, когато подписва за RCA Victor като вокалистка на джипси-суинг формацията 8 ½ Souvenirs от Остин, Тексас, с която записва два албума в края на 90-те и за четири години обикаля цяла Северна Америка, споделяйки сцената с артисти като Willie Nelson и Brian Setzer.

Повече информация:
http://chrystabell.com
https://www.facebook.com/chrysta.bell.official
https://www.facebook.com/alarmafest

Билети само и единствено в системата на EpayGo и на касите на EasyPay:
https://www.epay.bg/v3main/sale/user/view?saleid=2021128919
Цена: 25 лв до края на юли или до закупуването на стотния билет. После цените ще нарастват прогресивно от 29 до 50 лв)