Нашите приятели от Северна Македония Avalon Produkcija разпространиха следната новина:

Скъпи приятели,

Имаме удоволствието да съобщим, че една от най-великите рокендрол банди на всички времена, член на Голямата петорка (The Beatles, The Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple), ще изнесе голям концерт на 28 май 2022 г. на стадион ARM в Скопие.

Какво да кажем за гигантите, което да не е известно?

Петорката в състав Ian Gillan, Ian Paice, Roger Glover, Steve Morse и Don Airey, завладява първо с продуктивността си (четири студийни албума през последните десет години), а и с постоянните обиколки на всички континенти, което критиката описва единодушно “с течение на времето тези хора свирят все по-добре на живо!?”

Македонската и регионална публика ще може да чуе на живо класиките: „Smoke on the water“, „Hush“, „Strange kind of woman“, „Woman from Tokyo“, „Knocking at your back door“, „Highway star“ и много други хитове, белязали петте десетилетия от съществуването на тази наистина легендарна група в музикалната история, а и с това, което прави в момента и как се позиционира здраво с новите си албуми в настоящето.

Достатъчно е да се каже името на продуцента на последния албум “Turning to Crime“, Bob Ezrin – човек, който като продуцент подписва албуми на Aerosmith, Pink Floyd, Lou Reed, Peter Gabriel, Andrea Boccelli и по-нови групи като 30 Seconds to Mars и Deftones.

Наистина рядко в един сезон можем да видим Deep Purple и Whitesnake в Скопие, което се надяваме да изпълни желанието (заедно с концерта на Placebo) в Македония да има повече рок концерти, отколкото в миналото.

Билетите ще бъдат пуснати в продажба в сряда, 23 февруари 2022 г. чрез пунктовете за продажба в мрежата на Avalon в цяла Македония и онлайн на avalon.mk, на следните цени и категории:

Пarteren Еtav – 1500 денара

Fan Pit – 2000 денара (само 2000 билета ще бъдат в продажба)