Yannis Philippakis и компания се завръщат с нов сингъл, Wake Me Up“. През последните месеци групата от Оксфорд работеше по наследника на “Everything Not Saved Will Be Lost: Part One” и “Part Two” (2019).

Wake Me Up“ отбелязва и първия нов материал на групата след напускането на техния клавирист Edwin Congreave миналия месец. В изявление по това време музикантът каза на феновете, че е „чул новия албум – разбира се, че е брилянтен“.

Песента, заедно с останалата част от предстоящия им нов материал, е написана в “малка гръндж” репетиционна в Peckham – което допълнително подтикна групата да си представи изкачване на по-високи върхове.

Просто наистина искахме да напишем музика, която просто да ни изведе от тази стая и текущото време и цялата ситуация с пандемията“, казва Philippakis. „Искахме да бъдем транспортирани някъде другаде. Жадувахме го за себе си почти като музикална терапия, но определено си мислехме: „Когато и ако нещата се върнат към нормалното си състояние, това ще бъде радостна експлозия от енергия“. Искахме да напишем музика, която да очаква това.

С текстове, които разказват за „разходка през сън“ и „танцуване в планините“, Yannis ни казва как иска да се бъде на място, което е „някъде другаде, не където съм аз“. „Исках да бъда на най-хубавото място, което някога съм виждал. Исках да бъда в планината и да танцувам, исках да се измъкна от треската, която беше през последните 18 месеца“, признава той.

Вижте официалното видео тук:

Говорейки пред NME през август, фронтменът Yannis Philippakis обясни: „Можем да видим какъв е записът и бъдещето изглежда фантастично”. Той продължи: „Работим далеч и пишем цяла година. Просто сме в последните етапи и се усеща като по-оптимистичен запис от последните два. Това ще бъде по-“физически” албум. Наистина сме развълнувани да имаме запис, който е почти готов, но не съвсем.”

Предстоящите концерти на групата:

Април 2022
 21 – Usher Hall, Edinburgh
23 – Utilita Arena, Birmingham
29 – Olympia, London
30 – Olympia, London

Май 2022
1 – Olympia, London
2 – Olympia, London
5 – Empress Ballroom, Blackpool
6 – Empress Ballroom, Blackpool
8 – O2 Academy Brixton, London

Юни 2022
29 – Castlefield Bowl, Manchester

Юли 2022
8 – Millennium Square, Leeds