Любимата на поколения българи група FSB ще превземе средновековния град и крепост „Хоталич“ ​в първия ден на Рок феста „Хоталич“ – Севлиево’ 2018.

Рок легендите обещават грандиозно шоу с незабравимите хитове „Високо“, „Протегнах две ръце да те прегърна“, „Обичам те дотук“, „След десет години“, „Пак ще се прегърнем“ и много други.​ Това е единственият фестивал с участието на бандата тази година у нас. ​

Останалите изпълнители ​в рок феста все още се пазят в тайна​, но организаторите споделят с нескрито задоволство, че ще има банди, които никога не са гостували у нас и ще съберат хиляди фенове от Балканите.

​Тази година фестът в Севлиево ще се проведе на 31 август и 1 септември и се очаква да бъде едно от мега музикалните събития на годината, а Севлиево да затвърди окончателно титлата​ „новата рок столица на България“. През 2017-та гости бяха Васко Кръпката и “Подуене блус бенд”, Б.Т.Р., Д2, Ренегат, Little big band, Chеrry jam, No limit и TOTO tribute band, а стотици хиляди фенове от цялата страна се стекоха за тридневното шоу.

За втора поредна година организаторите ще обявят и ​конкурс за най-добра фотография от рок феста. Припомняме, че миналогодишният фотоконкурс „Севлиево Рок“ вдъхнови хиляди любители на обектива да заснемат неповторими мигове от шоуто и атмосферата, а спиращи дъха кадри запечатаха магията на древната крепост „Хоталич“​.

​„Община Севлиево очаква всички феновете на рока на Втория национален рок фест „Хоталич“,​ който ​ще се превърне в традиция, благодарение на общите усилия на общината и на спонсори“, коментира кметът на Севлиево д-р Иван Иванов. По думите му „тази година ще изненадаме приятно феновете с едни от най-големите имена на световния рок“.