Потърсих Sean, защото прочетох купища глупости в сайтове-анонимки за това как “мулатка от групата на Енрике” била нападната, “Зверство насред София”, “Енрике замесен в грозен екшън” – всички познаваме този стил на кафявата преса и едва ли някой се учудва.

Untitled-1Най-неприятната лъжа обаче беше друга – че той ще запомни България с този инцидент. И тъй като отскоро познавам Sean лично, реших да проверя каква точно е истината. Жълтите новини обаче не са интересни, затова в този разговор става въпрос предимно за музика:

– Здравей, Шон! Радвам се, че говорим отново! Как си?
– Какво става Орлин? 🙂
Беше толкова хубаво най-накрая да се запознаем лично онзи ден.
Аз съм добре, щастлив да бъда у дома и нямам търпение за следващото ни шоу.
– Разкажи ми за работата си с Енрике
– Какво мога да кажа? Имах привилегията да се присъединя към Енрике и неговата банда през август миналата година и това е едно невероятно преживяване.
Страхотна група, страхотен екип, страхотен шеф. Какво повече мога да искам?
Да пътувам по света и да изпълнявам хитовете на Енрике пред хиляди крещящи фенове. Това е невероятно чувство.
– Забелязах, че не се движиш много по сцената на последния концерт в София
– Да, коляното ми беше малко наранено от инцидент, който имахме в нощта преди концерта.
Надявам се, че все пак всички се насладиха на изпълненията на цялата група.
– Разкажи повече за този инцидент, който се случи в центъра на града
Ех, няма много за разказване, това може да се случи навсякъде. Това беше просто един странен инцидент. Докато част от групата беше на вечеря в центъра на София, ние се натъкнахме на няколко скинари, които търсеха с кого да се сбият. Те започнаха да бият нашия басист без никаква причина.
Другият китарист и аз се втурнахме да му помогнем и последва бърза схватка. Нищо особено. Всички се отървахме невредими с изключение на коленете ми, хаха. Просто ги нараних при падане на земята. Както казах, нищо особено. Тези неща за съжаление се случват навсякъде по света и аз съм много благодарен, че никой не пострада. А също съм благодарен на добрите хора (местни и чужденци), които дойдоха, за да ни помогнат да се измъкнем и да се уверят, че всички сме се прибрали в хотела невредими.Enrique Iglesias in Sofia ,2016
– Как ти повлия това? Жълтата преса в България се опита да разкаже историята по съвсем друг начин и дори ти приписа думи, че ще запомниш София “с това, че са те пребили”.
Ни най-малко… може би това ще остане в “трезора” на историите от турнетата по света!
Имам чудесни приятели в L.A., които са от България.
Освен това спечелих чудесни нови приятели в България (като теб).
Това, което си спомням, е голямо шоу и страхотни фенове! Също така, че един човек от публиката предложи на приятелката си (сега годеница) на сцената същата тази вечер.

– Много харесвам другата ти група, Smash Mouth – имате ли някакъв нов материал? Кога може да очакваме нов албум, чакаме нови песни от 2012-та?

Както знаете, Енрике е запълнил графика ми доста плътно с това турне.
Не съм имал концерт със Smash Mouth вече няколко месеца. Но поддържам непрекъснато връзка с момчетата, те работят по нов материал.
Освен това скоро издаваме лайв албум, който излиза чрез Sony… и не съм сигурен точно какви са плановете им за издаването му. Той е наистина страхотен всъщност – звучи невероятно. Нашият барабанист Jason Sutter го продуцира и той ще бъде страхотен!
– И ако Smash Mouth тръгнат на Европейско турне, ще помислите ли за гостуване в София?
Бих се радвал да дойда в София отново – със Smash Mouth, с Enrique Iglesias или просто за забавление с жена ми 🙂
Надявам се, това да бъде по-скоро рано, отколкото късно.

– Благодаря, Шон! И до скоро!

 

Update: Sean помести това интервю на своя официален сайт със забележка “The only  interview I did for Bulgarian press.”

http://seanhurwitz.com/news/interview-with-rockthenight-eu-in-bulgarian/

2 Коментари

  1. Евалла Орлине, евалла ястребе на патриотизЪма, уми ти срама от лицето на Kleta Maikq Bylgariq! Това, че пичът е ведър и има много други неща, с които ще запомни България, за съжаление са само подробности – интервюто ти, и най-вече целта на интервюто ти, са уви, контрапродуктивни. С подобни, изпълнени с патриотизъм и желание да “им покажем на западняците, че не сме примитивни диваци” статии, допринасяш за катастрофалното състояние на общественото съзнание у нас. А състоянието е катастрофално, защото политиците, медиите и народът масово отказват да видят колко расистка и изпълнена с омраза е ежедневната действителност у нас. Като казва, че неонацистки изроди има навсякъде, Шон е прав, само че той не познава нашенското завиране на главата в пясъка. В България наличието на неонацистки банди масово се отрича – в съда наричат престъпленията им от омраза, “хулигански”, в медиите слагат расизъм, неонацистти, престъпление от омраза в кавички, а хората масово не забелязват как стените по градовете ни са нашарени със свастики и призиви за насилие и убийства на роми, турци, бежанци, хомосексуални и т.н. Навсякъде другаде в Европа (освен ако не вземеш за светъл пример Русия и евентуално Сърбия) срещу свинствата на неонацистките изроди има действителен отпор на много нива – от най-високо политическо, през медийно (включително на най-продажните мейнстриим медии), през радикално улично, до – и то е най-важното – широка обществена нетърпимост към каквото и да било публично действие от страна на безмозъчните дебили. В Европа хората просто не си затварят очите, а действат – на място и веднага. При такъв “инцидент” моментално ще се намесят, ако не физически, то вербално поне половината минувачи. У нас това не се случва. Хората или ги е страх, или, още по-лошо, не ги интересува. И никой не осъзнава, че докато продължаваме да подминаваме факта, че страната ни се е превърнала във фашистко гнездо, ни чака само лошо. Примери бол – от десетките побоища на “алтернативно” изглеждащи и мислещи младежи по паркове , градинки и трамваи, през побоищата на чужденци и “расово” различни, убийствата на “изглеждащи гей” хора (потърси Михаил Стоянов) до побоища над възрастни хора с внучета, щото на “патриотите” им изглеждало дека са цигани и просЪт…
    С две думи – интервюто ти само допринася за задълбочаването на проблема.

  2. Язък Ви за комсомолския патос , другарю Атанасов, това обаче е музикален сайт и тук не е мястото да обсъждаме патриотизЪма, расизЪма и други заемки от (очевидно) близкия ви другар Живков. В интервюто се говори за музика, защото тук това е религията. Sorry, че ще Ви разочаровам – в други сайтове, с други форумни кресльовци можете да продължите дискусията.