Manic Street Preachers издадоха своя 14-ти студиен албум  „The Ultra Vivid Lament“, от него е и “Orwellian“: „Песента е за изтриването на контекста в рамките на дебатите, преобладаващото усещане за фракционен конфликт, задвижван от цифрови платформи, водещи до вечно състояние на културна война. Както при много песни в записа, тя е написана на пиано от James Dean Bradfield”.

Новата плоча на групата от Лас Вегас Imagine Dragons, “Mercury – Act 1“ е продуцирана от легендата Rick Rubin. Сингълът “Wrecked” е продуциран от групата и е вдъхновен от покойната снаха на певеца Dan Reynolds, починала от рак.

През миналата година Nothing But Thieves издадоха много солиден албум – “Moral Panic“, последва изключителния сингъл “Futureproof“. „Moral Panic II беше нещо, което решихме да направим едва след като част I беше смесена, мастерирана и физическото издание бе готово. Не ми се струваше, че сме приключили с темата „Moral Panic“ – мисля, че отчасти защото още не бяхме успели да представим проекта пред публика, не бе правилно да продължим напред. Затова беше важно “Moral Panic II” да се състои от изцяло свежи, наскоро написани песни, а не от песни, които бяха просто останали неизползвани в албума, като например да издадем традиционната луксозна версия. Звучи познато, но ние наистина го възприемаме като една нова страна на групата. Част II наистина завършва част I – двете части трябва да се възприемат като един проект”.

The Killers издадоха новия си албум “Pressure Machine” през август. „Всичко спря”, казва фронтменът Brandon Flowers, говорейки за ефектите от пандемията Covid-19. „И за първи път от много време за мен се сблъсках с мълчанието. И от тази тишина този запис започна да цъфти, пълен с песни, които иначе биха били твърде тихи и заглушени от шума на типичните записи на the Killers“.

Написано от певеца на Guns N’ Roses Axl Rose и копродукцирано от Rose и Caram Costanzo, парчето “Hard Skool“, което има работното заглавие “Jackie Chan“, първоначално е записано по време на записите за “Chinese Democracy”, но в крайна сметка е не влиза във финалната версия на албума.