Deep Purple издадоха албум с кавъри, озаглавен „Turning To Crime“ през ноември. Той съдържа версиите на страхотни рок класики и музикални бижута – включително песни, първоначално записани от Bob Dylan, Fleetwood Mac, Bob Seger, Cream, The Yardbirds. Пандемията принуди членовете на групата да останат у дома, но преди всичко да мислят различно за начина си на създаване на музика заедно. Това ги накара да проектират “Turning to Crime”, много специален нов проект и първи в кариерата им.

Лидерът на Incubus, Brandon Boyd ще издаде новият си солов албум “Echoes And Cocoons” през следващата година. „Това, което ще направя, е да пускам по един сингъл на всеки пет или шест седмици и след това да се надявам да пусна истинския албум някъде през февруари

Eddie Vedder сподели „Long Way“, първия сингъл от предстоящия си солов албум Earthling, който ще излезе през Seattle Surf/Republic. За първи път работи с продуцента Andrew Watt, който спечели Grammy за 2021 г. за продуцент на годината.

Наистина е страхотно усещане, че все още можем да правим много прилична музика като група“, казва Esa Holopainen от Amorphis. „Може би определен вид самокритика и дългият опит кулминират в тези последни албуми.“ За композитора „Halo“ звучи едновременно познато и различно. „Това е напълно разпознаваем Amorphis от началото до края, но общата атмосфера е малко по-тежка и по-прогресивна, а също и по-органична в сравнение с предшественика си“,

The Gathering са готови с новия си албум, той ще бъде издаден през пролетта. Групата разказва: “„Beautiful Distortion“ е типичен еклектичен албум на The Gathering, въпреки че може да е най-динамичният ни и мелодичен албум досега. Емблематичният атмосферен и електронен рок звук на The Gathering е допълнен от топлите скандинавски вокални линии на Silje Wergeland. 

Three Days Grace представиха новия си сингъл, “So Called Life”, в края на ноември – едно от най-силните парчета на годината. Басистът Brad Walst сподели за новата песен „Тя е малко по-различна. Това е доста тежка песен и определено пълна с емоции и разочарования от ежедневния живот. Всъщност първата песен, която написахме за този запис, връщайки се назад почти преди пандемията. Всъщност започнахме да я свирим до басейна на Neil [Sanderson, барабани] и звучеше много ядосано. Мисля, че е страхотна мелодия. Мисля феновете ще се свържат с това. И ще бъде забавно на живо, знам това.